Curaj civic

EvenimenteComments Off on Curaj civic

In perioada 22-24 nov. 2017, două cadre didactice din Școala Gimnazială Nr. 95 au participat la cursul Curaj Civic susținut de prof. Christian Weidkhun din Elvetia. La curs au participat cadre didactice și polițiști de la Poliția de Proximitate.

 Pe parcursul celor 18 ore de curs am invatat, prin exercitii practice, cum sa abordam cu elevii subiecte precum: violenta in scoala, responsabilitatile si drepturile fiecarui cetatean, apartenenta la comunitate, strategii de actiune in situatii in care putem fi victime ale unor agresiuni, presiunea grupului, cresterea sentimentului de siguranta in comunitate. Cursul a oferit modalitati inedite prin care putem declansa constientizarea in randul elevilor a importantei curajului civic. Curaj civic inseamna responsabilizare si capacitate de actiune pentru a creste siguranta vietii in comunitate.

 Acest program va fi implementat si in scoala noastra incepand cu anul 2018, urmand sa ramana o practica permanenta si constanta. Ne asteptam ca, in timp, fenomenul de violenta in scoala sa se diminueze ca urmare a faptului ca elevii vor constientiza efectele negative ce pot decurge de aici, dar mai ales ca vor invata modalitati concrete de a actiona pentru a contribui fiecare la crearea unui mediu sigur in care se vor putea dezvolta armonios.

curaj civic 4 curaj civic 3 curaj civic 1 curaj civic 2

curaj 3

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved