Festivalul de film MEET in Plymouth – UK!

EvenimenteNoutățiUncategorizedComments Off on Festivalul de film MEET in Plymouth – UK!

In intervalul 20-24 martie 2017, doi membri ai echipei de proiect Booktrailers  and Videostorytelling: How to teach and learn reading appreciation”, (prof. Mihaela-Gabriela Bazarciuc si dir. Marcu Lavinia) împreună cu doua eleve selecționate din cls a V-a A (Maria Mihala și Alexandra Elena Harbuzariu) au partcipat la activitatea de blended –learning si la Festival de film MEET,  organizat de Widey Court Primary School of Plymouth – UK, in colaborare cu Asociatia MEET – Italia. Au fost vizionate activități de ritm si muzica, dansuri și cântece pe tematica proiectului pentru dezvoltarea atitudinilor civice (prietenie, toleranta, respect etc.), comunicare interpersonala si interculturala. Au fost interpretate imnurile naționale ale tuturor țărilor partenere și imnul Europei.

Programul a fost organizat in 5 zile de activități de învățare mixtă pentru elevi și profesori și a continuat cu Festivalul de Film MEET. Copiii au participat la ateliere de muzică, de arte plastice, de comunicare interculturală.

Profesorii au participat la trainingul de stop-motion și tehnica interviului. Materialele au fost utilizate în parada de deschidere a festivalului de film pentru a face publicitate evenimentului. Fiecare țară a facut materiale de promovare pentru filmele prezentate în festival. Dupa programul de lucru, gazdele au organizat o excursie într-o zona protejata, la rezervorul de apa Dartmoor.

Festivalul a fost anuntat printr-o paradă și un anunț pe panoul publicitar al orașului. Am defilat pe străzi cu steagurile țărilor implicate în proiect și cel al Uniunii Europene, precum și cu globurile făcute de copii la atelierele de artă. Parada s-a terminat în fața cinematografului REEL, iar în restul zilei s-au vizionat filme din toate secțiunile festivalului. După vizionarea filmelor, fiecare delegație a prezentat participanților activitatea desfășurată în proiect pentru realizarea booktrailerelor.

Echipa noastră de proiect se poate mândri cu un premiu II în palmares, obținut la Festivalul de film MEET, cu producția Amintiri din copilărie. Felicitări copiilor și cadrelor didactice care au realizat acest booktrailer de succes, dar si celorlalți implicați trup și suflet în proiect!

prof. Mihaela Bazarciuc

DSC08480 DSC08485 DSC08411 DSC08435 DSC08609DSC08431

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved