FESTIVALUL TOAMNEI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 95

NoutățiComments Off on FESTIVALUL TOAMNEI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 95

La data de 26.10.2018, a avut loc Festivalul Toamnei, o adevărată tradiție a Școlii Gimnaziale nr. 95 din sectorul 3, București. Elevii și părinții au pregătit cu spor standurile pline de fructe și legume de toamnă. Decorurile minunate și bogate în culori au umplut sala de festivități. Muzica răsună, iar parfumul tomnatic ne îmbie. Pe scenă, micii școlari își etalează talentul de interpretare artistică. Momentele intens pregătite de fiecare cadru didactic și clasă de elevi îi încântă pe părinți și membrii comunității locale invitați la eveniment.

Ca în fiecare an, ținuta este specific românească: elevii sunt îmbrăcați în costume tradiționale din diverse zone ale țării, modalitate prin care încercăm să promovăm cultura și valorile naționale.

PHOTO-2018-10-26-10-53-06

Cu acest prilej, elevii sunt încurajați să își valorifice talentele. Am avut astfel, elevi care au cântat și dansat pe muzica contemporană sau au interpretat diverse piese cu ajutorul instrumentelor muzicale. Libertatea de a alege ceea ce se prezintă este încurajata. Orice gen de interpretare este binevenit și încurajat a fi prezentat în fața publicului.

PHOTO-2018-10-26-10-03-11

Părinții au participat, ca de fiecare dată, în mod voluntar, la realizarea de bunătăți care au umplut standurile și care au fost și degustate de elevi, devenind un festival al gustului și tradiției românești. Inainte sau după intrarea în sala de festivități în care fiecare clasă își prezintă momentul artistic, copiii servesc plăcintele, gemurile și prăjiturile făcute cu drag de bunici și părinți.

5A3A158E-3C21-4316-AB6D-6DA3681ED162

Acest eveniment care marchează bogăția toamnei este și ocazia care le permite elevilor să demonstreze evoluția aptitudinilor dobândite de-a lungul anilor de școlarizare, precum și spiritul caritabil. Fructele și legumele de toamnă utilizate pentru realizarea standului, au în fiecare an un destinatar care se bucura cu drag de ele. Anul acesta au ajuns la Școala Gimnazială Specială nr. 3, instituție cu care școala noastră a încheiat un parteneriat privind Strategia Națională de Acțiune Comunitară. Până la următorul festival al toamnei, ne pregătim sufletește pentru serbarea CENTENARULUI MARI UNIRI și alte evenimente culturale care să dezvolte simțul patriotic și civic al elevilor noștri.

Dir. Bazarciuc Mihaela-Gabriela și prof. înv. primar Anca Ionela

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved