Experiențe didactice în școlile din Spania

EvenimenteNoutățiComments Off on Experiențe didactice în școlile din Spania

Santiagolibrary ochelari TudorvirtualIn intervalul 18-22 sept. 2017, trei membri ai echipei de proiect Booktrailers  and Videostorytelling: How to teach and learn reading appreciation”, (prof. Mihaela-Gabriela Bazarciuc, prof. Mateiana Teodora-Camelia si prof. Dobrescu Robert-Sergiu) împreună cu doi elevi din clasa a V-a B (Tudor Tibelea și Zăvoianu David) au partcipat la activitatea de blended –learning si la Festival de film Booktrailer,  organizat de CPI – O Cruce din Spania.

Programul de blended learning a fost organizat in 5 zile pentru elevi și profesori și a continuat cu activitățile de festival:

18 sept. 2017 activități de lectură în limba engleză și realizarea unui booktrailer pe capitole; fiecare echipă mixtă de elevi și profesori a lucrat 1-2 capitole din cartea „Înconjurul lumii în 80 de zile” de Jules Verne

19 sept. 2017 ateliere de TIC de utilizare a aplicației appinventor.mit.edu prin care elevii au învățat să facă prezentarea festivalului de film Booktrailer

20 sept. 2017  activități socio-culturale, vizite la Universitatea veche și Catedrala din Santiago de Compostela

21 sept. 2017 ateliere de TIC pentru utilizare program Publisher prin care elevii au învățat să realizeze calendare și Adobe Spark Video – un program de editare video prin care au realizat prezentări digitale. Elevii au fost invitati la cinema în Cerceda pentru a viziona filmele selecționate pentru festival.

22 sept. 2017 ateliere de TIC de utilizare a aplicației phenologit.org, atelier de realitate virtuală versus realitate augmentată, atelier de stop motion și de utilizare apps-uri utile în procesul educațional.

Profesorii implicați în proiect au participat la o masă rotundă la Universitatea din Santiago de Compostela unde au prezentat realizările proiectului Booktrailer și videostorytellling: How to teach and learn reading appreciation?

După-amiaza a fost destinată  Festivalului Booktrailer unde toți partenerii de proiect și alți invitați din comunitatea locală și internațională au vizionat filmele și au primit premiile pe cele 4 secțiuni ale festivalului.

Augmented realityIMG_0639IMG_0646IMG_0867

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved