BUCURIA DE A CITI!

EvenimenteNoutățiComments Off on BUCURIA DE A CITI!

Data de 29 martie 2017 a marcat un nou eveniment de promovare și valorizare a rezultatelor proiectului european “Booktrailers și Videostorytelling: Cum să îi motivăm pe copii să prețuiască lectura?”. Școala Gimnazială Nr. 95 a organizat și găzduit concursul “Caravana personajelor” pentru a conferi elevilor implicați în acest proiect diplome de merit pentru abilitățile și talentele lor demonstrate pe parcursul celor doi ani de proiect.

Deoarece evenimentul a avut loc în săptămâna Școala Altfel, am considerat că acest eveniment merită a fi împărtășit cu școlile din comunitate pentru a ne bucura împreună de talentul și performanțele copiilor noștri. Mulțumim pe această cale conducerii Școlilor Gimnaziale nr. 81, 84, 86 si 95 pentru deschiderea spre colaborare și cadrelor didactice care au mobilizat elevii și s-au implicat în desfășurarea acestui eveniment. De asemenea, mulțumim părinților care au venit să susțină copiii și să aplaude rezultatele muncii lor, un gest cu o semnificație deosebită pentru sporirea motivației învățării și creșterea stimei de sine a elevilor.

Cu acest prilej, copiii din aceste instituții școlare au beneficiat de oportunitatea de a se cunoaște mai bine, de a reflecta asupra propriilor performanțe, de a-și expune fiecare talentele actoricești și artitico-plastice.

Concursul “Caravana personajelor” a găzduit mai multe secțiuni pentru a oferi posibilitatea promovării tuturor acțiunilor legate de lectura cărților literare favorite, din literatura naționala. Așadar, în concurs au fost premiate afișele cărților lecturate și păpușile-personaje create pe linguri de lemn de către elevi, precum și interpretarea personajelor din cărțile unor autori români.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 86 s-au remarcat atât prin secvența din teatrul de păpuși “Apolodor – un pinguin călător” de Gellu Naum, cât și prin expoziția de cărți realizate de elevii clasei a II-a A.

Elevii Școlilor Gimnaziale Nr. 81 și 95, fiind mai mari de vârstă (cls. a V-a, 11  ani), au pus în scenă pentru acest concurs „Momente și schițe” de I.L. Caragiale: “Un pedagog de școală nouă” și „D-l Goe”. Aceștia s-au evidențiat pe scena sălii de festivități a Scolii Gimnaziale Nr. 95 prin costumația de epocă utilizată, limbajul mimico-gestual și para-verbal adecvat rolurilor interpretate. Felicitările și aplauzele pentru prestația elevilor s-au împărțit deopotrivă copiilor, părinților acestora care au procurat costumele, precum și doamnelor director, bibliotecar și învățătoare care au pregătit scenetele.

Expoziția de păpuși-personaje a adunat o serie de exponate variate ca modalități de realizare: ceramică, linguri decorate, materiale textile. Personajele preferate de aceștia, atât pozitive cât și negative (Apolodor, Muma pădurii, Tudorel Ciobanul, Mioara – mezina din Sarea-n bucate, Ileana Cosînzeana, Păcală ș.a.), au fost realizate într-un limbaj plastic expresiv, dovedind multă imaginație și originalitate din partea elevilor.

Lecturile reprezentate în afișe și păpuși-personaje: Cartea cu Apolodor, In orașul Bucurville, Păcală, Fata babei și fata moșului, Capra cu trei iezi, Ileana Sîmziana, Sarea în bucate etc. denotă faptul că elevii de la ciclul primar au citit o vastă gamă de povești și poezii românești.

Porțile Școlii Gimnaziale Nr. 95 rămân deschise colaborării și organizării unor astfel de evenimente de promovare și valorizare, în același timp, a abilităților și talentelor elevilor.

“Dacă v-au plăcut bufonii, mai poftiți și altă dată!”

 

Coordonator proiect,

Prof. Mihaela-Gabriela Bazarciuc

20 (1024x768)

1 (1024x768) 2 (1024x768) 3 (1024x768) 4 (1024x768) 6 (1024x768) 7 (1024x768) 8 (1024x768) 10 (1024x576) 12 (1024x768) 13 (1024x768) 14 (1024x768) 15 (1024x768)

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved