Atelierul Profesori empatici și suportivi

EvenimenteNoutățiComments Off on Atelierul Profesori empatici și suportivi

Vineri, 17 noiembrie 2017, cadrele didactice de la Şcoala nr. 95 au participat la un atelier de lucru, în cadrul Proiectului ERASMUS “Profesori empatici şi suportivi – cheia unei educaţii de calitate”, realizat in parteneriat cu Insitutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Activitatea s-a desfăşurat în cancelarie, iar tema principală a fost prevenirea părăsirii timpurii a şcolii, una din preocupările constante ale şcolii noastre .

Atelierul a avut ca scop prezentarea unor metode interactive pe care cadrele didactice au posibilitatea sa le aplice mai departe, in cadrul activitatilor de la clasa, pentru a facilita dezvoltarea socio-emotionala a copiilor. Aceste metode si tehnici au fost: “Profesorul preferat”, “Platoul cu idei”, ”Cafeneua publica” si “Calatoria cu trenul”. Activitatea s-a desfasurat pe grupe, fiecare avand sarcini precise, iar rezultatele au fost impartasite tuturor, dupa cum se poate vedea in fotografiile de mai jos.

Un mod placut si util in acelasi timp de a colabora noi, colegii, de a ne cunoaste mai bine si de a impartasi din experientele noastre pentru a imbunatati activitatile specifice cu elevii nostri. Mesajul a fost sa incercam sa realizam impreuna un mediu favorabil pentru ca elevii sa vina cu drag si sa participe cu interes la viata scolara, sa isi dezvolte abilitatile de colaborare si relationare cu ceilalti, sa se dezvolte emotional si sa fie constienti de resursele lor personale.

IMG_1562 IMG_1569

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved