Festivalul ImproTEEN

EvenimenteComments Off on Festivalul ImproTEEN

În perioada 8 – 10 decembrie 2017, doamnele profesoare Popescu Andreea – Maria şi Popescu Daniela au participat la cursul de formare “Dezvoltare personală şi comunicare prin teatru de improvizaţie”, desfăşurat la Hotel Silva, în peisajul montan de poveste din Buşteni. Cursul se înscrie în cadrul Proiectului CIVITAS “Metode de educaţie non-formală – teatru de improvizaţie, Festivalul ImproTEEN”, organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în parteneriat cu PROEDUS CIVITAS.

Teatrul de improvizaţie se bazează pe spontaneitate, intuiţie şi creativitate, este un teatru fără scenariu, în care faci lucruri neașteptate, fără să știi ce te aşteaptă. În acelaşi timp, reprezintă o cale de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine și de a sti cum să reacționăm în situații limită, o modalitate prin care putem să evoluăm ca persoane și să ne descoperim întregul potenţial. Am apreciat şi atmosfera destinsă din timpul exercițiilor, precum și modul în care au fost coordonate de formatorul nostru, actorul de teatru Vlad Alexandru Spilca.

Aceste cursuri ne sunt utile în viața de zi cu zi pentru rezolvarea unor situații neprevăzute. Dar mai mult, tehnicile învăţate ne oferă o oportunitate minunată pentru elevii care nu au iniţiativă și se pot evidenţia prin abilitatea de a întruchipa diverse persoaneje în diferite situații cotidiene sau imaginare. Astfel pot ȋnvăţa ce ȋnseamnă lucrul ȋn echipă, să se implice, să respecte și să accepte ceea ce propun ceilalți, iar ideile proprii nu sunt greşite, judecate sau respinse. Pot învăța să-şi controleze emoțiile, să nu ne blocheze în anumite momente, să se deschidă mai uşor faţă de colegi şi să-i accepte mai ușor pe ceilalți, adică să aibă ȋncredere ȋn ei ȋnşişi şi ȋn ceilalţi.

Ne dorim să repetăm această experienţă şi să participăm şi pe viitor la proiecte similare, utile atât pentru dezvoltarea personală cât şi profesională!

IMG_20171209_111909916 IMG_20171209_111915188 IMG_20171209_170116905

Comments are closed.

© 2018 Scoala95.ro All rights reserved